A könyvek listája

Keresés a PDF-ekben

2000. június 6., kedd

Knight, Christopher - Lomas, Robert: A múlt üzenete az özönvizet átvészelő őskori technológia

Knight, Christopher - Lomas, Robert: A múlt üzenete az özönvizet átvészelő őskori technológia

Gold Book, 2000, Debrecen, 413 oldal

Írhatott Henoch Newgrange-ről?

A régészet ismeretei szerint ebben a korai időszakban a világon sehol nem létezett egyetlen hasonló méretű épület sem. Olyan pedig bizonyosan nem, amiről tudnánk, hogy kristályból építették. Ki vonhatná ezt kétségbe? Henoch „hatalmas, kristályokból épült háznak” írja le az épületet, ahová elvitték, melynek „falai kristálymozaikkal borított padlóhoz voltak hasonlatosak”. Mindeddig nem találkoztunk még egyetlen fehér kvarckristállyal borított épülettel sem, különösen olyannal nem, ami Henoch látogatását alapul véve a megfelelő helyen és időben állt volna. Ráadásul a mozaikkal borított padlóhoz hasonló falak leírása is pontos, mivel a kvarcot általában víz kerekítette fekete kövek tarkítják, gyémánt alakzatot alkotva az egész felszínen... Félelemmel vegyes tisztelettel folytattuk a lelőhely feltárását. Valóban lehetséges, hogy ez az a hely, amiről a zsidó legendák ősi alakja írt, majdnem 2000 évvel Mózes születése előtt?

Lehetséges, hogy a tudomány és az írás egy fejlett, történelem előtti civilizáció kebelén, a brit szigeteken alakult ki?

Lehetséges, hogy a Holt-tengeri tekercsek írásos bizonyítéka Nyugat-Európa megalitikus történelmét örökíti meg, és egy olyan gépezet terveit tárja elénk, ami egy globális katasztrófát követően képes lehetett újjáépíteni a civilizációt?

Lehetséges, hogy Jézus és testvére, Jakab megalitikus csillagászattal foglalkoztak?

A legújabb felfedezések új, teljességgel váratlan magyarázattal szolgálnak civilizációnk eredetére. A körülbelül 10 000 évvel ezelőtti hirtelen felvirágzás elméletét megingatni látszanak egy régebbi civilizáció folyamatosan feltárás alatt lévő leletei.

Christopher Knight és Robert Lomas A múlt üzenetében meggyőző új bizonyítékokkal támasztja alá, hogy bolygónk összeütközött egy hét, hegy méretű darabból álló üstökössel, s a becsapódást követő szökőársorozat végigsöpört a Földön.

A vezető geológusok legújabb eredményeit és saját szenzációs régészeti felfedezéseiket egymás mellé téve megmutatják, hogyan emelkedett fel egy civilizáció, és hogyan építhetett ki egy csillagvizsgálókból álló nemzetközi hálózatot, ami pontos naptárakat készített, meg tudta mérni bolygónk átmérőjét, és több évre előre képes volt megjósolni az üstökösök érkezését. A szerzők rávilágítanak, hogy ez volt a valódi rendeltetése Nyugat-Európa nagy kőemlékeinek, melyek jóval az egyiptomi piramisok előtt épültek. Továbbá megmutatják, hogy Henoch könyve – mely régóta részét képezte a szabadkőművesség ősi hagyományának, hogy aztán a Holt-tengeri tekercsek között kerüljön újra napvilágra – pontos utasításokat tartalmaz annak a gépezetnek a megépítéséhez, aminek az elpusztult világ újjáépítése volt a feladata.

Knight és Lomas a tudományos tényekre és az őskori technológia saját maguk általi, a mai módszereknél sok szempontból kifinomultabb módon történő rekonstrukciójára támaszkodva olyan felfedezéseket tár elénk, amik megváltoztatják az emberiség távoli múltjáról alkotott nézeteinket – és talán segítenek jövőnk jobb megértésében.


A SZERZŐ(K)RŐL

Christopher Knight reklámismeretekből és grafikatervezésből szerzett diplomát. Mindig is érdekelték a társadalmi viselkedésmódok és hiedelemrendszerek, illetve több évet dolgozott piackutató pszichológusként, főleg új termékek bevezetésével és marketingjével foglalkozva. Jelenleg egy marketinggel és reklámmal foglalkozó vállalat elnöke.

Robert Lomas kitüntetéssel szerezte meg villamosmérnöki diplomáját, később pedig a szilárdtest-fizika és a kristályszerkezetek terén végzet kutatásaival érte el a PhD fokozatot. Ezután elektronikus fegyverrendszereken dolgozott, de mindig is élénken érdeklődött a csillagászati megfigyelések és a tudománytörténet iránt. Jelenleg a Bradford Egyetem Információs Rendszerek Intézetének előadója.



Eredeti cím : URIEL'S MACHINE
Nyelv : magyar
EAN : 9789639248502
ISBN : 963 9248 50 9
Kötésmód : ragasztott kötött védőborítóval
Méret [mm] : 150 x 215 x 40
Tömeg [g] : 660
Regisztrálás : 2000.10.11.

Tartalom

Az ábrák listája 7
Köszönetnyilvánítás 9
Az illusztrációk jogtulajdonosai 10
Előszó 13
Az őstörténet problémái 15
Henoch ősi története 40
A sebezhető föld 55
Ősi emlékek 78
Az emberiség vízválasztója 111
Henoch és az angyalok 139
A Henoch-övezet 155
Az őskor tudománya 183
A Vénusz fénye 210
Uriel gépének rekonstrukciója 231
A Vénusz-kamra 255
Az ősi tudás terjedése 285
A druidák tudása 316
Az egy vallás 350
Időrendi áttekintés 379
1. függelék: Üzenet az angol szabadkőműveseknek 382
2. függelék: Néhány gondolat Maes Howe-ról 390
3. függelék: A rovátkolt edények népe fejlett civilizációjának kialakulása 393
4. függelék: A Rosslyn-kápolna 404
Bibliográfia 407

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű könyvek

Blogarchívum