A könyvek listája

Keresés a PDF-ekben

2011. november 24., csütörtök

Mariani, Scott: Mozart rejtélyes halála

Mariani, Scott: Mozart rejtélyes halála

Partvonal Könyvkiadó, Budapest, 2011, 420 oldal

Fordította: Kállai Tibor

ISBN: 978-963-9910-81-2

Származási hely: Szabadkőművességgel kapcsolatos könyvek

RON HOPE FUT AZ ÉLETÉÉRT…

Lily Llewellyn, a híres és gyönyörű operaénekesnő megkéri régi nagy szerelmét, Ront, hogy segítsen neki kinyomozni bátyja igencsak gyanús halálát. Ron, aki a brit hadsereg egyik elitegységének tagja volt, elvállalja a feladatot, és ezzel egy évszázadok óta megoldatlan rejtély kellős közepébe csöppen.
A hivatalos jelentés szerint Oliver tragikus baleset áldozata lett, miközben a Föld legismertebb zeneszerzőjének, Mozart halálának körülményeit kutatta. A tények azonban mást mutatnak. Oliver feltárta, hogy Mozartot, aki maga is szabadkőműves volt, a titkos társaság egy szakadár csoportja gyilkolta meg. És az egyetlen nyom, amelyen el lehet indulni, egy levél, amelyet nagy valószínűséggel maga a zeneszerző írt.
Amikor Lily és Ron megszerzik egy rituális áldozás felvételeit, rájönnek, hogy a szekta még mindig létezik – és semmitől sem riad vissza, hogy megőrizze titkait.

Ronnak és Lilynek az igazság kiderítésének érdekében egy időre félre kell tenniük közös, fájdalmakkal teli múltjukat, és végig kell kutatniuk egész Európát: Oxford csodálatos tornyaitól kezdve a császári Bécs fenséges épületein és Velence csatornalabirintusán át egészen Szlovénia hófödte hegyvidékéig.

SCOTT MARIANI skót író, aki fordítóként, hivatásos zenészként és szabadúszó újságíróként is dolgozott, mielőtt főfoglalkozású íróvá vált volna. Nyugat-Walesben, a sűrű erdő kellős közepén egy igazi, vadregényes írói remetelakban él. Amikor éppen nem ír, dzsesszt hallgat, filmet néz, veterán motorokon száguldozik vagy csillagászatot tanul.

A Könyvtárellátó recenziója

A legvalószínűbb hivatalos orvosi álláspont szerint a harmincöt évesen elhunyt Mozart halálát akut reumatikus láz okozta, és semmilyen alapja sincs annak a feltételezésnek, hogy megmérgezték volna. A skót író, Scott Martin mégsem tekinti lezárt ügynek - bűnügyi regényében azt a verziót melegíti fel, mely szerint a szabadkőműveseknek nagyon is sok köze lehetett az ifjú zeneszerző "likvidálásához", mert túl sok titkukat árulta el híres operája, a Varázsfuvola történetében. Vagy inkább a titkos szervezet európai forradalmi kapcsolatai tették a bécsi hatóságok céltáblájává a zongora zsenijét, aki kora "celebjeként" egyre veszélyesebb politikai tényezővé vált? A szerző válaszát egy jelenkori történetbe ágyazta: Lily Llewellyn, a híres és gyönyörű opera-énekesnő megkéri régi nagy szerelmét, Ron Hope-ot, a brit hadsereg elitegységének egykori tagját, hogy segítsen kinyomozni bátyja igencsak gyanús halálát. A rendőrségi jelentés szerint Oliver Llewellyn tragikus baleset áldozata lett, miközben Mozart halálának körülményeit kutatta. Az áldozat feltárta, hogy Mozartot a titkos társaság egy szakadár csoportja gyilkolta meg. Amikor Lily és Ron megszerzik egy rituális áldozás felvételeit, rájönnek, hogy a szekta még mindig létezik, és semmitől sem riad vissza, hogy megőrizze titkait. "Az igazság kiderítésének érdekében egy időre félre kell tenniük közös, fájdalmakkal teli múltjukat, és végig kell kutatniuk egész Európát: Oxford csodálatos tornyaitól kezdve a császári Bécs fenséges épületein és Velence csatornalabirintusán át egészen Szlovénia hófödte hegyvidékéig". A kötethez maga a szerző fűzött a kérdésben eligazító, rövid utószót.

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű könyvek

Blogarchívum