A könyvek listája

Keresés a PDF-ekben

2009. április 1., szerda

Giacometti, Éric - Ravenne, Jacques : A sötétség rítusa

Giacometti, Éric - Ravenne, Jacques: A sötétség rítusa

I.P.C. Könyvek, Budapest, 2009, 427 oldal

Fordító: Gergely Orsolya

Származási hely: Szabadkőművességgel kapcsolatos könyvek


Testvéreket ölnek meg, hogy övék lehessen a világ lelke.

Róma, 2005. május. A Francia Nagyoriens levéltárosnője rituális kivégzés áldozata lesz a Farnese-palotában. A gyilkosság Hirám, a szabadkőművesség legendás alapítójának halálát idézi. Ezzel egy időben és a római esethez hasonló körülmények között egy titokzatos követ vizsgáló régészt is utolér a végzet Jeruzsálemben.

Antoine Marcas felügyelőnek és szabadkőműves mesternek, illetve társának, a testvériséget a lelke mélyén megvető Jade Zewinskinek a szabadkőművesség ősi ellenségeivel, az okkult és náci nézeteket valló Thule Társaság profi gyilkosaival kell felvenniük a harcot.
Az 1940-ben a németek által elkobozott szabadkőműves iratok miatt több mint hatvan évvel a Harmadik Birodalom bukása után is folyik a vérontás.

Hogy mi az az ősi titok, amely a megsárgult lapok sorai közt bújik meg? Egy titok, melynek megfejtéséért egyesek gondolkodás nélkül képesek ölni.

A sötétség rítusa a profán újságíró, Éric Giacometti és a francia szabadkőműves mester, Jacques Ravenne közös munkája. Fikciós regény, amely megmutatja az olvasónak, mi zajlik egy közismert titkos társaság életének kulisszái mögött, és nem mindennapi megvilágításba helyezi a Harmadik Birodalom időszakát.

Kapcsolódó könyv: http://szkp2.blogspot.com/2009/11/giacometti-eric-ravenne-jacques.html

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű könyvek

Blogarchívum