A könyvek listája

Keresés a PDF-ekben

2003. június 6., péntek

Knight, Christopher - Lomas, Robert: Hiram könyve

Knight, Christopher - Lomas, Robert: Hiram könyve

Gold Book Kft., 2003.

Amikor Christopher Knight és Robert Lomas (mindketten szabadkőművesek) személyes indíttatásból rendjük ősi rítusainak eredete után kezdtek kutatni, nem is hitték volna, hogy foglalkozniuk kell majd az őskori csillagászattal vagy a kereszténység kialakulásával. Tizennégy évvel később a Hiram könyvében foglalták össze megállapításaikat. A mű a legújabb régészeti felfedezéseken, a Biblián és a szabadkőműves rítusok korai változatain alapuló új, drámai bizonyítékokat tár olvasói elé.

A szerzők fáradságot nem kímélve újjáépítették a szabadkőművesség rítusaiban megőrződött, ám rég szétszóródott és elfeledett történetet. A rekonstruált legendának a „Szabadkőműves szövetség” címet adták, mivel a Bibliáéval párhuzamos történetet beszél el, s olyan eseményeket ír le, amikről a Biblia nem tesz említést – például a csillagászat titkos tudományát, melyről a szerzők bebizonyítják, hogy kódolva ott rejlik a Bibliában is.

A könyv arra a megdöbbentő végkövetkeztetésre jut, hogy a távoli múltban már megváltoztatta a világot egy azóta elfeledett tudomány, és megváltoztathatja ismét:

- Valóban rituális gyermekáldozatokat mutattak be Izrael első királyai, köztük Dávid és Salamon?
- A híres jeruzsálemi templomot a Vénusz imádatának szentelték?
- Jézus születését már sokkal korábban előre elrendelték a csillagászati események? Vagy ő maga tervezte életét és cselekedeteit a csillagok és bolygók mozgásának megfelelően?

A Hiram könyve mindent megváltoztat, amit a Bibliáról és a szabadkőművességről tudni véltünk.


A SZERZŐ(K)RŐL

Christopher Knight a marketing és a grafikai tervezés területein szerzett felsőfokú végzettséget. Mindig is nagy érdeklődést tanúsított a társadalmi viselkedésmódok és hitrendszerek iránt, s hosszú éveken át vásárlói pszichológusként dolgozott az új termékek megtervezésénél és marketingjénél. Korábban egy vállalat vezetője volt, ma a marketingkonzultáció és a történelmi kutatások között osztja meg idejét.

Robert Lomas kitüntetéssel szerzett villamosmérnöki diplomát, majd Ph. D. fokozatot a szilárdtestfizika és a kristályszerkezetek kutatásával. Később elektronikus fegyverrendszereken dolgozott, és mindig is élénk érdeklődést tanúsított a csillagászat és a tudománytörténet iránt. Jelenleg a Brad­ford Egyetem Üzletvezetési Iskoláján tanít információs rendszereket.Eredeti cím : THE BOOK OF HIRAM
Nyelv : magyar
EAN : 9789639437807
ISBN : 963 9437 80 8
Megjelenés : 2003.
Kötésmód : ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám : 392
Méret [mm] : 150 x 215 x 38
Tömeg [g] : 600
Regisztrálás : 2003.11.13.

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű könyvek

Blogarchívum